Z roko v roki

Z novim projektom Z roko v roki, ki nadgrajuje dosedanje dejavnosti Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje in Zavoda Medgeneracijsko središče Komenda bomo z vrsto medgeneracijskih srečanj in usposabljanj povezali starejše in mlade ter obenem prispevali h krepitvi lokalne in okoljske zavesti ter k lokalni samooskrbi. Projekt preko Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, sofinanciran v 80 % s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v višini 120.146,21 €.

zrokovroki

zmsk

Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih s strani mlajših upokojenk se trenutno ne izvaja,  ker se je projekt Krekovo središče 2 konec decembra 2020 zaključil. V Zavodu se dogovarjamo z občinsko upravo Občine Komenda o sofinanciranju, v vsakem primeru pa za starše storitev ne bo več brezplačna, vendar bo kljub temu simbolna, verjetno okrog 5 € za uro.

Občasno varstvo otrok na njihovih domovih, s strani mlajših upokojenk. Varstvo je za starše brezplačno. Na spletni strani ZMSK www.zmsk.si lahko izpolnite prijavo, koordinatorka pa bo s starši stopila v kontakt v čim krajšem možnem času. Prosimo, da povpraševanje pošljete vsaj dva dneva pred željenim terminom varstva. Za vsa dodatna vprašanja pa vam je na voljo elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefonska številka 040 842 776 / Viktorija Drolec

V okviru projekta Krekovo središče 2, od maja 2020 dalje.