Babi servis
10.02.2021, Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih s strani mlajših upokojenk se trenutno ne izvaja,  ker se je projekt Krekovo središče 2 konec decembra 2020 zaključil. V Zavodu se dogovarjamo z občinsko upravo Občine Komenda o sofinanciranju, v vsakem primeru pa za starše storitev ne bo več brezplačna, vendar bo kljub temu simbolna, verjetno okrog 5 € za uro.
 
V preteklosti je bilo samoumevno skupno bivanje več generacij. Danes temu ni tako in posledično je stik med otroci, starši (srednjo generacijo) in starimi starši okrnjen. Tudi varstvo otrok, ko niso v šoli ali v vrtcu lahko postane velik problem, če starši nimajo nikogar, ki bi jim lahko priskočil na pomoč.

 

 Zato v okviru projekta Krekovo središče organiziramo možnost varstva otrok na njihovih domovih s strani mlajših upokojenk ali upokojencev. Ker je projekt financiran s strani Republike Slovenije in   Evropskega sklada za regionalni razvoj, je varstvo za starše otrok brezplačno. Varstvo se bo začelo izvajati v decembru 2018.