Minilo je 14 dni odkar so tudi našo občino prizadele obsežne poplave.Številni prebivalci so utrpeli velike izgube. Ker se je vse odvijalo zelohitro in v takšni razsežnosti, se ljudje soočamo s številnimi stiskami.
Če pri sebi ali pri ljudeh, ki so vam blizu (sorodniki, sosedje, prijatelji,znanci) opažate, da se težko soočate z nastalo situacijo, se lahko obrnete na spodnje kontakte.

V tem času smo s skupnimi močmi zmogli veliko solidarnosti in medsebojne pomoči pri odstranjevanju posledic, ki jih je na naših hišah pustila voda - pomagajmo si tudi v osebnih stiskah, ki so nastale!

Vabljeni v Krekovo središče (Krekova ulica 10, Komenda), kjer se lahko vsak ponedeljek ali torek od 9. do 14. ure oglasite na pogovor ali z nami preživite del dneva ob druženju, aktivnostih in topli malici.

Vsak ponedeljek bo v Krekovem središču od 10:00 do 11:30 organizirano posebno druženje ob kavi in pecivu - prijazno vabljeni v našo družbo. Kontakt: 064 299 599.

Center za socialno delo enota Kamnik nudi psihosocialno pomoč predvsem na terenu med ljudmi in seveda tudi po telefonu, e-pošti ali na sedežu enote. Kontakt: CSD Enota Kamnik, Usnjarska cesta 8, 1240

Kamnik, telefon: 01 830 32 80, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dežurni telefon za psihosocialno pomoč NIJZ deluje vsak dan od 8. do 18. ure. Regijska koordinatorka Maruša Bertoncelj je dosegljiva na 041 454 998, v soboto in nedeljo pa je na isti telefonski številki na voljo dežurna oseba. Vzpostavljene imajo tudi mobilne time strokovnjakov za izvajanje psihosocialne pomoči na terenu.

Brezplačni telefon za psihološko oporo ob poplavah je na voljo vsak dan med 16. in 22. uro: 080 30 64 (Društvo psihologov Slovenije

caj za svojce KomendaVabljeni na ČAJ ZA SVOJCE IN DRUGE OSKRBOVALCE
kdaj: 19 APRIL 2023 ob 19. uri
lokacija: Krekovo središče, Krekova ulica 10, Komenda

Pogovarjali se bomo o PADCIH IN POŠKODBAH pri starejših za katere skrbimo...

telefon: 064 139 344 (IAT), 031 313 506 (ZMSK)
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zelemenjava 2023 2Kdaj: 20. aprila 2023 ob 17.00

Kje v Krekovem središču na Krekovi 10 v Komendi.

Izmenjevali si bomo semena za nove pridelke in plodove, prijazne izkušnje, nasvete in tople nasmehe.

Prisotni so bili trije naši oskrbovanci - Marinka, Andrejka in Miha. Miha se je ob zvokih raznih ropotulj, zvončkov, tibetanskih skled, hand pan... sprostil, zamižal, užival..., medtem ko je Andrejka ves čas komentirala v stilu: "Oh, kako lepo brenkajo!"; saj ne zmore upoštevati, da smo pri taki stvari tiho, Marinka pa je postala precej nemirna. Polona je razložila, da zvočne terapije teh vrst vplivajo na zdravljenje oz. resetiranje vseh naših celih in lahko vzbudi raznorazna čustvovanja. Miha je rekel, da je bila čudovita izkušnja, Andrejka, da je bilo fajn, Marinka pa ni rekla nobene, je pa bila vidno nemirna in velikih, široko odprtih oči.

View the embedded image gallery online at:
https://www.zmsk.si/novice#sigFreeId32ce0fd36e

Občutek izvora svoje ustvarjalnosti in življenjske energije je bistvenega pomena. To nam je skupno vsem.
Naša soseda Polona je umetnica, ki vodi pravljično jogo za otroke in razne ustvarjalne delavnice. Dogovorili sva se za obisk in ustvarjanje z glino tudi za naše oskrbovance v Dnevnem bivanju. Vsak naj bi ustvaril skodelico kot darilo sebi ali pa njim dragim. Na koncu so bile skodelice, posodice, podstavki, košarice... Navdušena sem bila nad njihovo vnemo, kreativnostjo, vztrajnostjo. Gnetenje gline je vidno blagodejno vplivalo na njihovo razpoloženje, saj so pri ustvarjanju in po njem delovali umirjeno in dan smo preživeli v res prijetnem vzdušju. Podobno tistemu občutku, ko po napornem dnevu končno prideš domov. Ko je toplo, ko diši, ko je vse prav.

View the embedded image gallery online at:
https://www.zmsk.si/novice#sigFreeId17579fb269