novice

Minilo je 14 dni odkar so tudi našo občino prizadele obsežne poplave.Številni prebivalci so utrpeli velike izgube. Ker se je vse odvijalo zelohitro in v takšni razsežnosti, se ljudje soočamo s številnimi stiskami.
Če pri sebi ali pri ljudeh, ki so vam blizu (sorodniki, sosedje, prijatelji,znanci) opažate, da se težko soočate z nastalo situacijo, se lahko obrnete na spodnje kontakte.

V tem času smo s skupnimi močmi zmogli veliko solidarnosti in medsebojne pomoči pri odstranjevanju posledic, ki jih je na naših hišah pustila voda - pomagajmo si tudi v osebnih stiskah, ki so nastale!

Vabljeni v Krekovo središče (Krekova ulica 10, Komenda), kjer se lahko vsak ponedeljek ali torek od 9. do 14. ure oglasite na pogovor ali z nami preživite del dneva ob druženju, aktivnostih in topli malici.

Vsak ponedeljek bo v Krekovem središču od 10:00 do 11:30 organizirano posebno druženje ob kavi in pecivu - prijazno vabljeni v našo družbo. Kontakt: 064 299 599.

Center za socialno delo enota Kamnik nudi psihosocialno pomoč predvsem na terenu med ljudmi in seveda tudi po telefonu, e-pošti ali na sedežu enote. Kontakt: CSD Enota Kamnik, Usnjarska cesta 8, 1240

Kamnik, telefon: 01 830 32 80, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dežurni telefon za psihosocialno pomoč NIJZ deluje vsak dan od 8. do 18. ure. Regijska koordinatorka Maruša Bertoncelj je dosegljiva na 041 454 998, v soboto in nedeljo pa je na isti telefonski številki na voljo dežurna oseba. Vzpostavljene imajo tudi mobilne time strokovnjakov za izvajanje psihosocialne pomoči na terenu.

Brezplačni telefon za psihološko oporo ob poplavah je na voljo vsak dan med 16. in 22. uro: 080 30 64 (Društvo psihologov Slovenije