novice

 

  • Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih s strani mlajših upokojenk.
  • Tečaj za družinske oskrbovalce, to je za tiste, ki doma oskrbujejo svojce in še kako potrebujejo dodatna znanja in oporo. Tečaj se bo jeseni 2019 začel v Medvodah.
  • Družinski oskrbovalci se boste lahko udeležili tudi drugih aktivnosti – različne vrste razbremenitve in opore vam bomo nudili na Krekovi 10 v Komendi. Na voljo smo vam tudi po telefonu.
  • Z januarjem 2020 bomo organizirali dnevno bivanje v Komendi, na Krekovi 10, za starejše in sicer vsak delovni dan od 9.00 do 15.00, kjer bodo organizirane številne aktivnosti: od fizioterapije, telovadbe , pogovornih tem, in še mnogo več. Več glav več ve, več rok več naredi, več ust se skupaj bolj na široko smeji!
  • Nadaljevali bomo z usposabljanjem prostovoljcev – voditeljev medgeneracijskih skupin.
  • V poletnem času 2020 bomo organizirali dva pet dnevna tabora za otroke stare do 11 let – enega v Komendi in enega v Mengšu. Seveda se bomo predhodno domenili z drugimi izvajalci poletnih aktivnosti, da se termini ne bodo pokrivali, kajti v času počitnic marsikateri starš ne ve, kako si organizirati varstvo svojih otrok.
  • Med šolskim letom bomo izvedli tematske delavnice za družine. Če bi radi spoznali še kakšno družino iz okolice, si z njimi izmenjali izkušnje o vzgoji otrok in preživeli čas z otroki in partnerjem na malo drugačen način, bomo veseli vaše družbe!

Vse aktivnosti bodo za udeležence brezplačne. Podrobnejše informacije bomo sproti objavljali na občinskih spletnih straneh, na spletni strani Zavoda Medgeneracijsko središče Komenda (https://www.zmsk.si/) in Inštituta Antona Trstenjaka (http://www.inst-antonatrstenjaka.si/institut/). Lahko pa nas tudi pokličete na telefonsko številko: 01 433 93 01 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Programe bomo vodili sodelavci iz Inštituta Antona Trstenjaka, Zavoda medgeneracijsko središče Komenda, Fizioterapije Reven d.o.o. in Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš. Vse dejavnosti bodo potekale v okviru operacije Medgeneracijski razvojni program Krekovo središče 2, ki se izvaja v sklopu Lokalnih akcijskih skupin LAS Za mesto in vas.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v vrednosti do 143.366,95 EUR. Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (podukrep 19.2). Vsi partnerji se bomo potrudili, da bodo sredstva uspešno počrpana za dejavnosti v dobro ljudi in skupnosti.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v RS