Dejavnosti zavoda

Babi servis

Babi servis

Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih, s strani mlajših upokojenk.

Pomoč na domu

Pomoč na domu

Obremenjenost z oskrbo svojcev pride v navskrižje s poklicnim delom in drugimi dejavnostmi v življenju. Skrb za svojca lahko postane ne le časovno in finančno, temveč tudi socialno in čustveno breme.

Dnevno bivanje za starejše v Krekovem središču

Dnevno bivanje za starejše v Krekovem središču

Od 01.12.2023 se dnevnega bivanja za starejše v Krekovem središču ne izvaja več.

BREZPLAČNI PREVOZI ZA STAREJŠE

BREZPLAČNI PREVOZI ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše so namenjeni tistim starostnikom, ki zaradi različnih razlogov ne morejo sami k zdravniku, na pošto, v trgovino in po drugih potrebnih opravkih.

Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih, s strani mlajših upokojenk, se v okrnjeni obliki izvaja tudi še po končanju projekta, ki se je v letih 2019 in 2020 izvajal v okviru Lokalne akcijske skupine (LAS) Za mesto in vas in sicer v občini Komenda, kjer si pomagamo z donatorskimi sredstvi; v občini Medvode, pa smo sklenili dogovor z njihovim javnim zavodom Sotočje. Druge občine, vključene v LAS: Mengeš, Trzin, Domžale in Vodice se za tovrstno sodelovanje in pomoč mladim družinam niso odločile.

Za vse informacije se obrnite na Viktorijo Drolec / 040 842 776 / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje je skupaj z Zavodom Medgeneracijsko središče Komenda začel marca 2018 izvajati projekt Krekovo lokalno središče za severozahodno Ljubljansko urbano regijo – KREKOVO SREDIŠČE. Projekt se izvaja v sklopu Lokalnih akcijskih skupin LAS Za mesto in vas v naseljih Komenda, Moste, Mengeš, Trzin in Vodice.

V novembru bomo v okviru projekta Krekovo središče začeli s programom BABI SERVIS.