Dejavnosti zavoda

Babi servis

Babi servis

Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih s strani mlajših upokojenk se trenutno ne izvaja, ker se je projekt Krekovo središče 2 konec decembra 2020 zaključil.

Pomoč na domu

Pomoč na domu

Obremenjenost z oskrbo svojcev pride v navskrižje s poklicnim delom in drugimi dejavnostmi v življenju. Skrb za svojca lahko postane ne le časovno in finančno, temveč tudi socialno in čustveno breme.

KREKOVO SREDIŠČE 2
Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v vrednosti do 143.366,95 EUR. Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (podukrep 19.2).

Tekoči programi in tečaji

Tekoči programi in tečaji

Angleški in nemški jezik, Joga za starejše, Plesna rekreacija, Kakovostno staranje

Babi servis, občasno varstvo otrok na njihovih domovih, s strani mlajših upokojenk, se v okrnjeni obliki izvaja tudi še po končanju projekta, ki se je v letih 2019 in 2020 izvajal v okviru Lokalne akcijske skupine (LAS) Za mesto in vas in sicer v občini Komenda, kjer si pomagamo z donatorskimi sredstvi; v občini Medvode, pa smo sklenili dogovor z njihovim javnim zavodom Sotočje. Druge občine, vključene v LAS: Mengeš, Trzin, Domžale in Vodice se za tovrstno sodelovanje in pomoč mladim družinam niso odločile.

Za vse informacije se obrnite na Viktorijo Drolec / 040 842 776 / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje je skupaj z Zavodom Medgeneracijsko središče Komenda začel marca 2018 izvajati projekt Krekovo lokalno središče za severozahodno Ljubljansko urbano regijo – KREKOVO SREDIŠČE. Projekt se izvaja v sklopu Lokalnih akcijskih skupin LAS Za mesto in vas v naseljih Komenda, Moste, Mengeš, Trzin in Vodice.

V novembru bomo v okviru projekta Krekovo središče začeli s programom BABI SERVIS.